Bokorm? Nettet er din venn!!

Foto: guldfiskenFoto: guldfisken

Bøker har alltid vært en kilde til berikelse og oppdagelse av nye perspektiver i livet.  Dagens bokhandlere har ofte stort utvalg og det meste av det nyeste, men om du søker utgåtte titler eller en billigere versjon av en eldre praktbok, kan antikvariatene være en gullgruve. Du har da to muligheter. Enten å vandre rundt for å oppsøke antikvariatene, eller ta i bruk nettet og få boka rett hjem i posten. Det beste er ofte å gå dit selv, men om tiden ikke strekker til kan du prøve å nå dem via nettet. På nettstedet www.antikvariat.net er de fleste seriøse skandinaviske antikvariatene representert.

I Norge finnes det også flere bokbyer hvor Fjærland er en av dem. Der finnes også det  klassiske hotellet Mundal,  som er et vakkert klassisk trehotell fra de gode gamle dager, beliggende mitt i bokbyen Fjærland. Både bokbyen og hotellet er i høyeste grad verd et besøk.

Av Norske nettbokhandlere er  Capris og Haugen bok gode og billige norske nettsteder for bestillig av bøker. Alle norske forlage har selvfølgelig sine egen nettsider som alle bærer forlagets navn.

Av utenlandske sider vil vi nevne  Abebooks og Amazon. Amazon gir deg også oversikt over hva andre kjøpte i tillegg til den boken du kjøpte.

Om du vil prøve det aller nyeste kan du prøve å laste ned en bok fra nettet og lese den på din pc skjerm. Ebooks har mange titler fortrinnsvis  krim og romaner på engelsk. Utvalget er naturligvis preget av engelsk språklige utugivelser.