Gamle Kværnerbilder – fotoutstilling

Torsdag 16. april kl.1800 åpner Martin Mæland, konsernsjef i OBOS utstillingen av gamle Kværnerbilder. 

Utstillingen er i Fyrhuset – en del av den opprinnelige bebyggelsen på Kværner Brug. Bildene som skal vises er tatt mellom sent på 1800-tallet og 1997, da industrivirksomheten i Lodalen ble demontert.

 – Vi vil gjerne gi et inntrykk av det gamle industrimiljøet. Da vi kom over disse gamle bildene, så vi den flotte stemningen i dem. De viser hvordan arbeidsmiljøet var og hva man var opptatt av, enten det var ingeniører eller arbeidere. Dette vil vi gjerne vise fram, sier prosjektleder Per Andersen i OBOS Nye Hjem.

Utstillingen består av totalt ca 30 bilder og beskriver Kværneranlegget og aktiviteten i verkstedhallene. Det er lagt vekt på å formidle den mekaniske industriens stemninger og vise produktenes skulpturelle kvaliteter i et kunsterisk perspektiv. Etter åpningen kan du høre tidligere hovedtillitsvalgt i Kværner, Rolf Utgård fortelle om livet som ansatt og tillitsvalgt ved en av Oslos største arbeidsplasser gjennom tidene.

 – Jeg vil ta utgangspunkt i de økonomiske forholdene, industrihistorien Kværner skapte og den teknologiske utviklingen som ligger bak, sier Rolf Utgård.

Utstillingen vil også være åpen 
søndag 19. og 26. april fra kl.15.00 til 16.30.
 
Adresse: Turbinveien 28.

Hvordan komme til Kværnerbyen? 
Buss 32 går fra Voksen skog vià Nationaltheatret og til Kværnerbyen. Se rutatabell her.
Gratis parkering på området under utstillingen åpningstider.

Les mer i Tyra T. Tronstads artikkel i OBOS-bladet nr.2-2009 side 24 

Artikkelen er sakset fra kvaernerbyen.no