Hva med en klassiker til sommeren?

 

Photo by exfordy
Photo by exfordy

Nå når våren ligger rett rundt hjørnet og folk så smått har begynt å sikte seg inn på sine årlige vaske- og pusseprosjekter, da er det også tiden hvor mange med meg spør oss selv, hva om det var jeg som hadde et slikt nypolert stykke? For hva er vel mer elegant enn en nypolert klassiker av en bil med stil?.

Grensen for at en bil skal gå under benevnelsen veteranbil er at den er over 30 år. Alt du betaler av årlige avgifter er den såkalte personskadeavgiften på 380 kroner, tidligere innkrevd av forsikringsselskapet som ansvarsforsikring. Omregistreringsavgift slipper du.  Har du en «normal» bil i tillegg, slipper du med 395 kroner i året hos Tennant.  Kjøretøy 1959 og eldre: Full kasko, fri kjørelengde, hele Europa, kr. 385. Kjøretøy 1960 til 1976: Full kasko, fri kjørelengde, hele Europa, kr 395,-. Som du ser blir ikke  forsikringen så stor heller.

For de som allerede har en hytte eller en trebåt kan det å få seg en bil å pusse på i tillegg være i meste laget, men om du er en som lenge har ønsket deg en Mercedes 250 SL Cabriolet så har du sjansen nå. Mange som ønsker seg en veteranbil velger den enkleste måten som er å gå på  Finn.no. Men om du har tid til rådighet og liker å kjøre litt, kan det å dra til Tyskland være en mulighet for et godt kjøp. Tyskland er et godt land for bruktbiler. Her er en link som gir god oversikt over  et utall  biler i alle klasser.

Når handlene er i boks gjenstår bare turen hjem og et besøk innom Tollvesenet, før du kan sette deg bak rattet og cruise rundt som en kakse i finværet. For videre inspirasjon så kan nettstede til den amerikanske talk showverten Jay Lenno være av interesse, han er litt av en bil fan og har mange god saker i garagen sin.

De fleste bilmerker har sine egen norske klubb. Her er Norsk Jaguar klubb, Mercedes klubben og for de som svermer for Franske følelser og padder trykk her. Alle klubbene arrangerer årlig sommerteff rundt om i landet, samt deltar på  større samlinger i  utlandet. Få deg det klenodiet du drømte om som ung og få en hobby , venner, ja kort sagt  en ny livstil med på kjøpet.