Nyttig om pass

nutmeg1

Ved reise for norske statsborgere utenfor Norden må du ha med deg gyldig norsk pass. Det trenger du også på reiser til land som er med i Schengen-samarbeidet.
Passet trenger du som legitimasjon ved overnatting, banktjenester og lignende. Flyselskap vil kreve gyldig pass på utenlandsflygninger, noen også på reiser innenfor Norden. I Schengen-området må passet som hovedregel være gyldig 3 måneder etter hjemkomst.
En annen viktig ting å huske er at det på enkelte politikamre kan ta mer enn 10 dager før du får passet du bestilte i posten. Se nettsidene til Politiet for nærmere detaljer.  På siden for offentlig informasjon, Norge.no finner du svar på andre spørsmål rundt pass som; jeg har skiftet navn,  hvordan får jeg endret navnet i passet, hvor lenge er passet gyldig osv.

For de som vil reise til utlandet, handle billig og kose seg uten å måtte ta med seg pass, anbefales nettstedet svinesund.no som informerer godt om alt fra gode tilbud til aktiviteter. Andre alternativer er klassikerne Color line, Stena line og DFDS, som daglig frakter reiseglade nordmenn til og fra kontinentet.

God tur!