Skrivekurs for alle mellom 60 og 100

Foto: dabawenya

Er du over 60 og har mange minner og historier du ikke har fortalt, kan et skrivekurs være tingen. Alle har flere historier som er unike og morsomme. Få profesjonell hjelp til å dramatisere dem. Dette kan både bli minneverdig for de som tør kaste seg ut på og ikke minst bli noe som barnebarn og familie kan synes er spennende å ha i tillegg til gamle familiebilder.

Mange eldre i dag vokste opp med et skolesystem som flittig benyttet rødblyanten og slik drepte mang en skriveglede i starten. Skrivekurs for eldre kan derfor bli en god opplevelse og sette i gang en skjult fortellerglede.  Se sidene til Forskningsrådet hvor de  sier noe om dette.

Mette og Jorunn Solli er to som ofte arrangerer slike kurser. De sier: «Målet er å få deltagerne til å skrive ned minner fra da de var barn og ungdom. Jeg håper at folk i løpet av kursene vil få skrevet ned noen vakre, triste, forunderlige, forferdelige eller gøyale historier. Tanken er også at kurset skal inspirere folk til å fortsette å skrive hjemme.
Det trengs ingen forkunnskaper, bare en lyst til å skrive. Jeg har mange leker og teknikker for å sette i gang tanker, og frambringe minner. Det vil bli gitt noen generelle skriveråd, men jeg har ingen fasit.”